четвер, 11 січня 2018 р.

Продовження підручника для 6 класу

                Шановні колеги! Авторський колектив у складі Морзе Н.В., Барни О.В., Вембер В.П. щиро вітає Вас з Новим роком та Різдвом Христовим! Хай свята, якими щедро наповнений початок січня, дають нам наснагу на весь рік, спонукають до нових звершень та вселяють надію на краще! Здоров'я Вам та Вашим родинам, успішних учнів та колег-однодумців!
               На наше прохання видавництво надало електронну версію продовження підручника для 6 класу з теми 12 по тему 16. Для навчальних цілей з дотриманням Закону про Авторське право завантажити електронну версію підручника можна за посиланням:
Файли-заготовки до пропонованих тем будуть розміщені у наступному дописі. Вдалих уроків!

26 коментарів:

  1. Дуже дякую, Вас також зі святами.
    Відповідно до запропонованого Вами календарно-тематичного планування, не знайшов в даному фрагменті підручника теми: "Створення та оцінювання презентації. ПР3" та теми: "Створення презентації із ефектами. ПР4".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пане Сергію, дякую за привітання та Ваше запитання. Як Ви помітили у попередніх фрагментах підручника автори не пропонують окремого уроку практичної роботи. За Методичними рекомендаціями на кожному уроці має бути практична робота. В календарному плануванні подано орієнтовний урок, на якому варто провести перевірочну практичну роботу, кількість яких обумовлена тими ж Рекомендаціями. Для проведення такої практичної роботи вчитель може обрати довільне завдання з рубрики Міркуємо, деякі завдання з рубрики Працюємо в парах, де в парах буде взаємооцінювання, попереднє обговорення чи планування, або запропонувати власні завдання. Нагадаю ще, що одна тема у підручнику може вивчатись протягом 1-3 уроків.

      Видалити
  2. В тому й то справа, що в запропонованому Вами плануванні це окремі уроки, теоретичного матеріалу для вивчення даних тем взагалі немає. Теми 15 з підручника максимум на один урок, а потрібно на два. Підручника ніхто не бачив, тож використав запропоноване Вами тематичне планування, а тепер ламай голову, де знайти матеріали для проведення уроків.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пане Сергію, інформатика - це не теоретичний курс. Не на кожному уроці потрібно вивчати нову теорію. Але вина уроці практичної роботи можете саме формувати практичні навички, виконувати практичні завдання, а їх у підручнику предостатньо, тут скоріше "ламають" голову ті вчителі, які прагнуть виконати всі завдання. А я настійливо нагадую, що автори дають завідома більше завдань аніж їх можна виконати у звичайцному класі, щоб вчителі та учні мали вибір. Наприклад, для практичної роботи 3 (цей урок у мене вже був) я своїм дітям запропонувала спланувати розвязування вправи на створення буктрейлера, скласти на папері сценарій презентації, принести книгу, яку вони будуть рекомендувати до прочитання. На уроці ми обговорювали виконання домашнього завдання (вправа 9 з рубрики міркуємо), узагальнювали оцінювання презентації. Окрім цього, учні виконували тестове завдання за матеріалами трьох попередніх уроків. Урок був дуже насиченим. Підручник - це не конспект уроку. Його будує сам вчитель.

      Видалити
  3. Доброго дня. Посилання на продовження підручника не працює.

    ВідповістиВидалити
  4. Доброго вечора. Коли ж все таки буде виданий підручник? Дякую

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, пане Фролов М.А. за коментар. У мене немає поки відповіді на це запитання. Це залежить не тільки від авторів і видавництва. Наприклад, на сайті ІМЗО є список підручників для 5 класу, яким МОН дало рекомендацію і за повідомленням які будуть надруковані на державний кошт. Але конкурсу не було. Серед переліку жодного підручника з інформатики. Нам минулого року шалено закидали, що ми змушуємо купляти наш підручник :(. Тому я не берусь нічого прогнозувати, бо оптимістичні прогнози були на початку семестру, а "віз і нині там". Поки прийнято рішення видавництва та авторського колективу виставляти електронну версію підручника, щоб не залишити вчителів та учнів без нічого.

      Видалити
  5. Дякую за розміщені розділи підручника для 6 класу. Будемо чекати наступні розділи. Мене дуже обурило те, що в Наказі МОН №22 від 10.01.2018р. "Про надання грифа «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» підручникам для 5 класу закладів загальної середньої освіти" (http://osvita.ua/legislation/Ser_osv/58802/) немає жодного підручника з інформатики. Складається враження, що у МОН не знають про те, що 2 роки вчителі працюють без підручників для 5 класу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за підтримку і розумію Ваше обурення! Наш підручник має гриф, ми пройшли усі етапи грифування заздалегідь, у червні минулого року, бо розуміли, що 1 вересня вчителі будуть без підручників. Можливо його тому немає в зазначеному Вами наказі. Але мене здивувало формулювання даного наказу, що перелічені будуть випускатись за державний кошт. А от решту, які уже мають гриф, і він чинний, і підручники не були випущені - такого формулювання не було...
      А ще хочу також підтримати наше видавництво УОВЦ №Оріон", що йде назустріч та дозволяє розміщувати матеріали, розуміє авторів та вчителів, бо дітей потрібно навчати зараз і вже. Адже ніхто не отримує ніяких виплат: а це цілий колектив, який долучений до роботи над підручником!

      Видалити
  6. Сторінка 122 підручника.
    Як видалити ефекти переходу між слайдами?
    3. На вкладці Переходи в групі Хронометраж (замість Хронометраж потрібно "Перехід до цього слайда ")

    ВідповістиВидалити
  7. Добрий день!
    Можна взнати на яке навчальне програмне середовище орієнтований розділ "Алгоритми та програми"?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! Розділ "Алгоритми та програми" передбачає використання в основному Scrаtch2

      Видалити
  8. Також цікавить дане питання. За декілька уроків потрібно розпочинати розділ "Алгоритми та програми", дуже хотілося б мати матеріали для підготовки до уроків. Як на мене краще б фрагмент підручника виклали саме до цього розділу, а не до комп'ютерних презентацій.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! Розділ "Алгоритми та програми" передбачає використання в основному Scrаtch2. Матеріали продовження підручника очікуйте на блозі. Його розміщення не від нас залежить - як тільки видавництво надсилає потрібний файл, ми його одразу розміщуємо.

      Видалити
  9. Доброго вечора. Чи матемемо змогу працювати з розділом "Алгоритми і виконавці" підручника 6 клас на початку лютого місяця.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго вечора, пані Світлано! Надіслала прохання у видавництво. Очікуємо.

      Видалити
  10. Відповіді
    1. пані Світлано, у наступних дописах є фрагменти продовження підручника. ваші очікування збуваються :)

      Видалити
  11. Не можу знайти розділи 1-6 підручника "Інформатика 6" в електронному вигляді

    ВідповістиВидалити
  12. Відповідь для Невідомого: Цих розділів немає на блозі. Їх видавництво поки нам не надало - ми надіслали запит давно.

    ВідповістиВидалити
  13. Доброго дня!Коли вже буде повна верія підручника?

    ВідповістиВидалити