середу, 17 грудня 2014 р.

Офісний пакет Libre Office

                 Шановні колеги! Для навчання учні за розділом Текстовий процесор у підручнику авторського колективу під керівництвом Морзе Н.В. пропонується до розгляду два процесори: Microsoft Office 2010 та Libre Office Writer 4.3 (4.3.4). Автори виходили із ситуації різного програмного забезпечення навчальних закладів, тому вчитель може обирати. У зв'язку із цим застерігаємо вас він невиправданого перевантаження учнів: діти навчаються працювати з текстовими документами тільки в одному програмному середовищі. Тому у тексті підручника потрібно виділити, який процесор вивчається на уроці. Діти можуть порівнювати програмне забезпечення, знаходити спільне та відмінності між процесорами, застосовувати нові знання на практиці на домашньому комп'ютері чи мобільному пристрої. Такий підхід, на нашу думку, забезпечить готовність учнів працювати із різними програмами, в тому числі і редакторами для опрацювання текстових даних.
             Якщо ви обрали використання на уроці вільного програмного забезпечення, то необхідно його спершу встановити. Для завантаження текстового процесора можна скористатись файлами установки із сайту https://ru.libreoffice.org/download/.
Якщо операційна система на вашому комп'ютері має російськомовний інтерфейс, то після інсталювання Libre Office програми з цього пакету також за замовчуванням матимуть російськомовну локалізацію. Для зміни мови інтерфейсу необхідно у вікні Libre Office відкрити меню Засоби/Параметри. У вікні Параметри обрати підменю Параметри мови/Мови і провести налаштування. Після повторного відкривання Libre Office інтерфейс буде змінено.




четвер, 4 грудня 2014 р.

Конкурс INFOMATRIX - 2015

Шановні колеги! Якщо Ваші діти творчі та ініціативні, то вони разом з Вами теж доростуть до конкурсу  INFOMATRIX -20ХХ!

А зараз актуальна новина для Ваших старшокласників.
В Україні розпочато реєстрацію учасників національного етапу міжнародного конкурсу INFOMATRIX 2015, яка завершиться 19 січня 2015 року. I
NFOMATRIX – це міжнародний конкурс проектів з інформатики, який організований з метою заохочення молодих людей застосовувати на практиці свою фантазію, пристрасть, творчість та технологічні інновації, щоб в підсумку змінити на краще ситуацію в світі. В INFOMATRIX 2015 учасники змагатимуться за чотирма категоріями: комп’ютерне мистецтво, апаратне управління, програмування та короткометражний фільм.
Детальніше про вимоги до конкурсних робіт та умови конкурсу за посиланням: 
http://nenc.gov.ua/infomatrix.html