четвер, 21 серпня 2014 р.

Робочий зошит для учня

          Видавництво "Видавничий дім "Освіта" виконує своє зобов'язання перед вчителями інформатики, дітьми та їх батьками: забезпечити навчальними посібниками школи у терміни, що дозволять якісно розпочати навчально-виховний процес 1 вересня. Сьогодні - про ще одну складову навчально-методичного комплекту "Інформатика-6" авторського колективу під керівництвом Морзе Н.В. Йдеться про робочий зошит. 

           Робочий зошит з інформатики для 6-го класу містить завдання до 23 уроків, які спрямовані на засвоєння учнями нових знань та умінь, передбачають використання зазначених у програмі середовищ для розв’язування практичних завдань, забезпечують розвиток в учнів навичок вищих рівнів мислення, уяви, уваги, творчої фантазії. Пропонується наступні типи вправ: 

  • побудова логічної послідовності
  • встановлення відповідностей, побудова аналогій
  • побудова та заповнення схем, структурування відомостей
  • узагальнення матеріалу з використанням тексту, поданого нелінійно
  • застосування на практиці (компетентнісні завдання).

Передбачається, що вчитель та учні самі визначатимуть, які завдання та у якому обсязі будуть виконуватись на уроці та вдома. У такий спосіб забезпечується підтримка  різносторонніх інтересів, нахилів та уподобань учнів; створюються умови для побудови власної траєкторії навчання у рамках вимог навчальної програми та реалізації ефективної диференціації  навчання. 
Авторський колектив виносить подяку усім вчителям, які висловили свої критичні зауваження та пропозиції до матеріалів не тільки робочого зошита. а усіх складових НМК "Інформатика-6". Маємо надію, що Ви побачите, що ми намагались почути кожного та Ваші пропозиції враховані! 
Наскільки робочий зошит став якіснішим, в порівнянні з 5-тим класом,  та  які вправи є доречними, що слід змінити, як робочий зошит допомагає розвивати учнів - ці питання щоразу весь авторський колектив ставить перед собою. Відповіді на ці запитання ми б хотіли отримати від вчителів -практиків у нашому спілкуванні у коментарях цього посту. Дякуємо, що Ви залишаєтесь із нами!

Немає коментарів:

Дописати коментар